Kongresprogram

Se nærmere på de 65 indlæg på årets grisekongres. 
Eller få et hurtigt overblik i programoversigten

19. Dyrevelfærd i Europa

Valget til Europa-Parlamentet betyder, at der er en ny EU-Kommission og et nyt parlament. Kom og hør om det nye politiske landskab i EU, og hvad vi kan forvente de næste fire år på området for dyrevelfærd. Hvad er status er på de igangværende forhandlinger om nye regler for transport af dyr?

Trine Vig
Fødevare- og veterinærpolitisk chef,
Landbrug & Fødevarer

20. Tendenser og fremtid for eksport af dansk grisekød

De seneste år har vist store ændringer i den globale efterspørgsel efter dansk grisekød. Faktorer som handelsaftaler, pandemiens eftervirkninger og skiftende forbrugerpræferencer spiller ind. Indlægget giver en status på de aktuelle tendenser og fremtidsudsigter for eksporten af dansk grisekød. Desuden får du indsigt i, hvilke strategier der kan sikre fortsat vækst og konkurrenceevne på verdensmarkedet.

Steen Sønnichsen
Administrerende direktør,
Tican Fresh Meat A/S
Portræt af Steen Sonnichsen

21. God indkøring og oplæring af medarbejdere

Stor udskiftning blandt medarbejdere i griseproduktion kræver effektiv oplæring og indkøring, så medarbejderen effektiv kan begå sig i hverdagens opgaver. I indlægget præsenteres du for systemer og standarder fra McDonalds, og hvordan de kan bruges og implementeres i griseproduktionen.

Simone Mikkelsen, driftsleder, Ellesgaard Bornholm

Henrik Søndergaard, ledelses- og virksomhedsrådgiver, VKST

22. Jeg tror stadig på slagtegrise
i Danmark

Slagtegriseproduktionen i Danmark er presset, og antallet af slagtninger er faldet markant de seneste år. Martin tror stadig på, at slagtegriseproduktionen er den rigtige vej for sin virksomhed. Kom og hør hvorfor og få indblik i, hvordan virksomheden drives.

Martin Vestergaard
Griseproducent, Lindegaard Landbrug
Portræt af Martin Vestergaard

23. Rettidig omhu i løbeafdelingen

Antallet af søer uden normal brunst er lavt, når løbeafdelingen fungerer godt, og der leveres et stabilt antal løbne polte og søer til hvert hold, hvor hovedparten kommer til faring. Hør om, hvordan der arbejdes konsekvent og systematisk i løbeafdelingen, og hvordan der skal gribes ind med konkrete handlinger, når der sker udsving i antallet af dyr, der kommer i brunst på skæve tidspunkter eller ender med at blive slagtet.

Niels Aagaard
Griseproducent, Frenderupgård

24. Get control of your gilts

Gain insight into the correct feeding and housing of gilts from 30 kg to breeding. Get practical tips on the design, feeding, and management of gilt pens and quarantine areas, ensuring the breeding section receives healthy and uniform gilts in the right condition. Learn about new opportunities for continuous monitoring of the quality of the gilts, so you know when to take action.

Thomas Sønderby Bruun
Senior Specialist, SEGES Innovation