Grisekongres 2024 Logo

Kongresprogram

Se nærmere på de 65 indlæg på årets grisekongres. 

25. Gode arbejdspladser giver stærke resultater

Nybroh ApS’ griseproduktion drives i lejede, ældre stalde. Fokus er at skabe effektive arbejdsgange, der sikrer gode resultater og en positiv hverdag for alle på staldgangen. Ensartede rutiner og en kultur med fællesskab i centrum skaber plads til alle, der vil bidrage. Gennem systematik og samarbejde opnås imponerende flow i produktionen og en god arbejdsplads, hvor alle trives og yder deres bedste.

Portræt af Mathias Broholm
Mathias Broholm Andersen
Griseproducent, Nybroh APS

26. Reducer toksiner i halm

Toksiner i halm er en udfordring for griseproducenter, da det påvirker dødelighed, reproduktion, medicinforbrug og resulterer i lavere produktivitet. Få indsigt i, hvordan sædskifte, pløjning, sprøjtning, stubhøjde og halmhåndtering kan reducere toksiner. Et treårigt forsøg har givet en række anbefalinger, som nemt kan implementeres på bedriften.

Torben Farum
Griseproducent, Holmegaard

Peter Jakobsen
Fagchef foder, LandboNord
Portræt af Torben Farum og Peter Jakobsen

27. Potentiale i hangrise og immunokastrerede grise

Med lavere foderforbrug og højere kødprocent end galtgrise byder hangrise og immunokastrater på interessante muligheder. Men kan det betale de ekstra omkostninger på slagteriet? Hør en vurdering af fordele og ulemper for både leverandører og slagterier, baseret på praktiske erfaringer og forskningsresultater fra det seneste års produktion af hangrise og immunokastrerede hangrise. 

Bjarne Knudsen
Seniorrådgiver, SvineRådgivningen

Hanne Maribo
Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris

28. Din næste farestald

Din næste farestald er til løse søer. Det er fremtiden. Få indsigt i erfaringerne fra en besætning på 2.800 søer og om tilvalg og fravalg for at få stalden til at fungere. Du får også den nyeste viden samt forventninger til ny lov om løsgående diegivende søer.

Mogens Krogsgaard, griseproducent, Mogensgaard

Vivi Aarestrup Moustsen, chefforsker, SEGES Innovation
Portræt af Mogens Krogsgaard og Vivi Aarestrup

29. Godt og tilstrækkeligt foder i drægtighedsstalden

Foderets indhold af næringsstoffer og dagligt tildelt mængde i drægtighedsperioden påvirker både soen, kuldet og faringsforløbet. I dette indlæg kommer du på en rejse gennem alle resultater fra de seneste års forskning indenfor området, og du får praktiske anvisninger til, hvordan resultaterne kan omsættes til brug i drægtighedsstalden.

Jakob Christoffer Johannsen, ph.d.-studerende, Aarhus Universitet

Thomas Sønderby Bruun, chefkonsulent, SEGES Innovation

30. Versus Gris

Stem med din mobil, og forudsig udfaldet af sjove og lærerige dueller mellem elever fra forskellige landbrugsskoler. Hvis du gætter rigtigt, kan du og din mobil dyste videre. Duellerne tester både elevernes viden og praktiske færdigheder inden for griseproduktion. Vinderen af ’Versus Gris’ er den i publikum, der er bedst til at forudsige udfaldet.

Dorthe Poulsgård, chefkonsulent, SEGES Innovation

31. Improve employee well-being

A well-functioning collaboration in the workplace boosts employee performance. By creating an environment where employees are not afraid to express disagreement or uncertainty, you foster a culture of openness and support. It is crucial to be able to acknowledge mistakes and weaknesses without fear of being blamed. This sense of security is necessary for employees and colleagues to feel comfortable expressing doubts, asking questions, and addressing professional disagreements. Get inspiration and tools to promote psychological safety in your workplace.

Mads Herschend, Behavior Mechanic