Kongresprogram

Se nærmere på de 65 indlæg på årets grisekongres. 

39. Danmarks økonomiske situation i et globalt perspektiv

I 2022 så vi pludselig tocifrede inflationsstigninger, hvilket betød højere energipriser, men også fødevarer og andre ting blev dyrere. Efter mere end 10 år med lave renter begyndte de også at stige kraftigt over en relativ kort periode. Disse forhold var forårsaget af Ruslands invasion af Ukraine. Indlægget vil give et indblik i, hvordan den økonomiske situation vil udvikle sig. 

Anders Dam
Adm. direktør, Jyske Bank

40. Sådan kom jeg i gang som næste generation

Morten har købt forældrenes ejendom i et traditionelt generationsskifte. Kom og hør om Mortens overvejelser og hans rejse til at blive selvstændig griseproducent. Hvordan processen op til og efter generationsskiftet har været og de udfordringer, der har været undervejs.

Morten Schelde Jensen
Griseproducent, Stengaard
Thomas Christensen
Virksomhedsrådgiver, SAGRO

41. Foderets indflydelse på fødselsvægt og mælkeproduktion

Soen har en stor malkeevne, men foderet skal indeholde alle næringsstoffer for, at mængden og kvaliteten af mælken er i top. I indlægget vil du høre om forskellige kilder af mikromineraler og essentielle fedtsyrer samt effekten på pattegrisenes fødselsvægt og på den kuldtilvækst, der genereres.

Anja Varmløse Strathe
Lektor, Københavns Universitet
Thomas Sønderby Bruun
Chefkonsulent, SEGES Innovation

42. Jævn produktion giver større arbejdsglæde

En hverdag, hvor ugeholdene er ens, produktionen er jævn og kører på skinner, er drømmen for mange griseproducenter. Virkeligheden er, at søer løber om, antallet af faringer svinger, og kuldstørrelserne varierer. En jævn arbejdsrytme i både farestald og klimastald uge efter uge er dog virkelighed hos Kærgaarden Agro. Kom og hør, hvordan drømmen bliver til virkelighed hos driftsleder Ralf Bager.

Ralf Bager
Driftsleder, Kærgaarden Agro
Nikolaj Stidsen
Svinekonsulent, Velas

43. Sæt struktur på din smågrisepasning

Produktionskoncept Smågris har succes med at skabe en struktur, hvor medarbejdere, dyrlæge og rådgiver i fællesskab har lagt konkrete planer. Inspiration fra overvågningsbilleder og vejedata fra gennemløbsvægte kombineret med tæt opfølgning har motiveret medarbejderne til at forbedre resultaterne i en periode fuld af udfordringer.

Christian Christoffersen
Dyrlæge, LVK
Bjarne Knudsen
Seniorrådgiver, SvineRådgivningen

44. Sådan er vi kommet i gang med områdesanering

Områdesanering er et vigtigt parameter i PRRS-reduktionsplanen, men det er ikke altid lige let at komme i gang. Her kan du høre Søren og Gitte fortælle om, hvordan de har grebet det an i deres område samt hvilke udfordringer, de er stødt på. Du kan også få idéer til, hvordan en områdesanering kan startes op.

Søren Foged Overgaard
Griseproducent
Gitte Drejer
Dyrlæge og områdekoordinator, Danvet

45. The importance of clean and abundant water

Abundant water of good quality is the first step in efficient pig production, as the pig’s body consists of 50% water and sow’s milk consists of 80% water. In this session, we will discuss how much water pigs need, which situations can challenge the availability of sufficient water, and options for purifying the water. Additionally, experiences with individual measurements of water consumption by lactating sows will be presented.

Hanne Maribo
Chief Scientist, SEGES Innovation
Vivi Aarestrup Moustsen
Chief Scientist, SEGES Innovation