Se nærmere på de 65 indlæg på årets grisekongres.
Eller få et hurtigt overblik i programoversigten
Vi har inviteret bestyrelsesformanden og direktøren for Landbrug og Fødevarer Sektor for Gris, til en diskussion om de udfordringer, dilemmaer og muligheder, der præger branchen. Interessenter fra sektoren kan stille spørgsmål, og der vil også være mulighed for spørgsmål fra publikum. Så kom og vær med i debatten.
Foderets indhold af protein og aminosyrer har afgørende betydning for grisenes produktivitet, og derfor skal indholdet være tilstrækkeligt til at opfylde hurtigvoksende grises behov. Højt proteinniveau kan dog forårsage diarré, mens lave niveauer øger risikoen for adfærdsproblemer og markant reduceret produktivitet. Få indsigt i, hvordan du finder den rette balance i fodringen af smågrise.
Håndtering af pattegrisen har stor indflydelse på udviklingen af navlebuler. Få praktiske tip til at undgå navlebulerne, og se billeder og beskrivelser af forandringer ved navlestedet hos grise, så du kan forbedre din praksis. Der vil også blive præsenteret data fra Københavns Universitets forskningsprojekt om navlebuler.
Et velfungerende samarbejde på arbejdspladsen øger medarbejdernes performance. Ved at skabe et miljø, hvor medarbejderne ikke er bange for at vise uenighed eller usikkerhed, opnår I en kultur præget af åbenhed og støtte. Det er afgørende at kunne erkende fejl og svagheder uden at frygte at blive hængt ud. Denne tryghed er nødvendig for, at ansatte og kolleger tør udtrykke tvivl, stille spørgsmål og melde ind om faglige uenigheder. Få inspiration og værktøjer til at fremme psykologisk tryghed på din arbejdsplads.
Få praktiske og effektive instruktioner, som du kan bruge til at forbedre søernes overlevelse og skabe en sundere og mere robust besætning. I dette indlæg får du analyser af data fra SEGES Insight og nye resultater fra undersøgelser af ben og klove fra døde søer. Vi sætter fokus på de største forskelle i antallet af søer, der aflives eller dør akut, og du får anbefalinger baseret på disse indsigter.
En lort er en lort, og den kan ikke desinficeres. Vil du undgå spredning af smitstoffer i besætningen, skal du starte udefra og forhindre, at de kommer ind. Den første barriere er indgangene til besætningen. Har du styr på både smittebeskyttelse og hygiejne, undgår du at bringe smitte ind i besætningen. Holder du hygiejnefanen højt, reducerer du også spredningen af smitstoffer inde i besætningen. Gør det nemt og indbydende for alle, så de forstår, hvordan de kan medvirke til at nedsætte smittespredningen.
Optimizing the sow herd cannot be measured solely by pigs per sow per year but also involves ensuring a production that delivers a stable number of quality piglets to the weaning facilities each week. This requires a stable flow of sows in and out of the farrowing barns, sows caring for large litters, and keeping the amount of nurse sows in check. This presentation highlights the factors that ensure success in the sow herd and introduces new opportunities for monitoring and improving management in the farrowing unit.