Kongresprogram

Se nærmere på de 65 indlæg på årets grisekongres. 
Eller få et hurtigt overblik i programoversigten

53. Generationsskifte på flere forskellige måder

Et generationsskifte kan gennemføres på mange måder med forskellige økonomiske konsekvenser. Her kan du høre om mulighederne, og hvad pengeinstituttet ser som vigtigt i processen. Fokus er på fordele og ulemper for både den yngre og ældre generation.

Peter Jørgensen
Landbrugschef, Sparekassen Sjælland Fyn

Jacob Olesen
Partner, Boje & Ladekjær

54. ESG – en vej til økonomisk vækst

Jonas Ellitsgaard driver sin griseproduktion med fuld fokus på ESG. Ikke kun fordi ny lovgivning kræver det – men fordi det er et strategisk godt udgangspunkt til at skabe overblik og økonomisk vækst. Få indblik i EU-lovgivningen, og de rapporteringskrav, der følger med, og hør Jonas fortælle om, hvorfor han ikke ser ESG-rapportering som en sur pligt – men som en vej til at udvikle og fremtidssikre sin virksomhed.

Jonas Ellitsgaard, griseproducent, Vestergaard
Helle Pasgaard, ESG-koordinator, Agri Nord/LandboNord

55. Strategi for hele haler

Som en del af grisesektorens vision skal produktionen af grise med hele haler fordobles årligt i tre år fra 2026. Vil du producere grise med hele haler og få kompensation for ekstra omkostninger? Hør om omfordelingsmodellen og kompensation gennem en ”omvendt hollandsk licitation”. En producent fortæller om overvejelser, tests og omkostningsestimater for licitationen, som forventes i foråret 2025. 

Jacob Drehn
Driftsleder, Føllenslev
Niels-Peder Nielsen
Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris

56. Optimering af en slagtegriseproduktion

Bregentved Gods har en årlig produktion på 130.000 slagtegrise på fire sites. I de seneste år har Jakob Langkjær Nielsen og 12 medarbejdere tilpasset daglige rutiner og arbejdsgange, så både grise og personale trives. Du vil høre om indsatsområder og resultater af bestræbelserne – herunder hvordan personalet opretholder en stabil produktion 365 dage om året. En produktion med ro og overskud til at gøre det bedre i morgen og producere efter klare retningslinjer.

Jakob Langkjær Nielsen
Driftsdirektør, FM-Pork, Bregentved
Portræt af Jakob Nielsen

57. Opnå det fulde potentiale i dit sohold

Optimering af soholdet måles ikke kun i grise pr. årsso. Den handler også om en produktion, der leverer et stabilt antal kvalitetsgrise hver uge til smågrisestaldene. Det forudsætter et stabilt flow af søer ind og ud af farestaldene, at søerne passer store kuld, og at antallet af ammesøer holdes i skak. I indlægget fremhæves de faktorer, der sikrer succes i soholdet, og der præsenteres nye muligheder for at overvåge og forbedre management i farestalden.

Keld Sommer
Afdelingsleder, VKST 

58. Sådan sanerede vi for PRRS

Mange sohold er blevet delsaneret for PRRS, og flere er på vej. I dette indlæg kan du høre, hvad du skal forvente, når du skal delsanere dit sohold for PRRS, og hvordan du bedst håndterer de praktiske aspekter. Få indsigt i de udfordringer, du kan støde på, og hvordan dine medarbejdere kan bevare motivationen.

Peter Brandt Koefoed
Griseproducent, Langemyregård
Claus Heisel
Chefdyrlæge, LVK

59. Hygiene is part of infection control

In farming cleanliness is key. If you want to avoid the spread of pathogens in the herd, you need to start from the outside and prevent them from entering. By maintaining both biosecurity and hygiene, you prevent infection from entering. By keeping high hygiene standards, you also reduce the spread of pathogens within the herd. Let’s make it easy for everyone involved to understand and contribute to keeping our animals safe and healthy.

Kjeld Dahl Winther
Veterinarian, Danish Agriculture & Food Council

Sara Holm
Specialist, Danish Agriculture & Food Council