Kongresprogram

Se nærmere på de 65 indlæg på årets grisekongres. 

53. Kunstig intelligens – helt lavpraktisk

Kunstig intelligens er på alles læber, men hvad er det egentlig, og hvordan kan du udnytte teknologiens potentiale? Den unge prisbelønnede indlægsholder vil tage os med på en rejse, der giver et indblik i både historien om kunstig intelligens, og hvordan teknologien virker. Du får også spændende smagsprøver, der viser potentialet i kunstig  intelligens – og de risici, der gemmer sig under overfladen.

Mads Ingemann Lorentzen
Co-founder & CEO, humAId

54. Fra medarbejder til medejer

Medarbejderne er den vigtigste og mest dyrebare ressource. Derfor må man gøre, hvad man kan for at fastholde og udvikle sin bedrift. En måde at fastholde dygtige driftsledere er at tilbyde dem at blive en del af ejerkredsen. På den måde fastholder man en vigtig medarbejder – og lægger stenene for et muligt  generationsskifte i fremtiden. I indlægget vil du høre, hvordan de har gjort netop dette på Krustrup Margaard.

Jakob Stentebjerg
Medejer, Kustrup Margaard
Lene Nygård
Virksomhedsrådgiver, Patriotisk Selskab

55. Vigtigheden af rent og rigeligt vand

Rigeligt vand af god kvalitet er det første trin i en effektiv griseproduktion, da grisens krop indeholder 50 % vand og somælk 80 %. I dette indlæg kommer vi ind på, hvor meget vand grise har brug for, hvilke situationer, der kan  udfordre, at der er vand nok samt muligheder for at rense vandet. Desuden præsenteres erfaringer med individuelle målinger af diegivende søers vandforbrug.

Hanne Maribo
Chefforsker, SEGES Innovation
Vivi Aarestrup Moustsen
Chefforsker, SEGES Innovation

56. Hvordan undgår vi varmestress hos søer?

I sommermånederne er der risiko for, at flere søer dør af varmestress. Men hvad er  varmestress egentlig? Og hvilke tiltag kan du indføre for at undgå det? Hvordan sikres et optimalt klima i stalden? Hvad gør de i udlandet? Det er nogle af de emner, indlægget vil gøre dig klogere på.

Poul Pedersen
System Developer, SKOV A/S
Stine Grønborg
Konsulent, SEGES Innovation

57. Jeg tror på slagtegriseproduktionen

Slagtegriseproduktionen har taget et ordentligt dyk i Danmark. Kom og hør, hvorfor to producenter fortsat mener, at slagtegriseproduktionen er den  rigtige vej for deres  virksomheder. Her vil de komme  ind på deres overvejelser og  forventninger til fremtiden.

Mads Bie Mogensen
Landmand og medejer, Go-Gris I/S
Svend Amstrup Jensen
Griseproducent, Amstrup Agro

58. Hvorfor er antibiotikaresistens vigtigt?

Hvad er resistens, og hvordan opstår det? Hvilke  konsekvenser kan resistensudviklingen have for dine grise og for dig, og hvad er den samfundsmæssige betydning? Hvad kan du selv gøre for at modvirke resistensudviklingen? Indlægsholderne forklarer udviklingen af antibiotikaresistens i grisebesætninger med særligt fokus på de seneste 5 år.

Karl Pedersen
Aarhus Universitet 
Charlotte Salomonsen
Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer

59. High farrowing rate is crucial

A high farrowing rate is crucial for an efficient sow herd. It requires knowledge of estrus in sows, supplemented with qualified and systematic work to ensure that most sows become pregnant. Listen to Brian’s approach to the task and how they maintain good routines in the herd  afterwards, to keep the farrowing rate above 92 %.

Brian Nygaard
Advisor, Reproduktions Optimering
Jens Andersen
Manager, I/S Houstrupgaard