Portrætbillede
Rupert Claxton
Meat & Livestock Director, Gira Food

13. A global overview of the pork industry

Rupert Claxton, Meat and Livestock Director at Gira Food will present an overview of the global meat market and the role of pork within it. At a time when the global meat sector faces challenges from economic pressures, tariffs, disease, and shifting societal expectations, opportunities still exist for Denmark’s highly specialized pig industry. As global demand for meat grows and consumers increasingly prioritise quality, how does the Danish system fit into this international landscape? 

14. Hvorfor har jeg et gårdråd?

Landbrugsvirksomhederne bliver større og større, og flere landmænd vælger at etablere et gårdråd – men hvorfor, og hvad får du egentlig ud af det? Hør, grise- og kalveproducent Svend Amstrup fortælle om sin motivation for at have et gårdråd, og hvordan det bidrager til hans beslutninger og virksomhedens udvikling. Torben, der er forretningsudvikler i Velas, vil også dele sine erfaringer fra 15 års arbejde med gårdråd.

Svend Amstrup Jensen
Grise- og kalveproducent, Amstrup Agro

Torben Wiborg
Forretningsudvikler, Velas

15. Smågrisemarkedet i Europa

Smågrisemarkedet i Europa er under konstante forandringer. Faldende soantal i Holland, dyrevelfærdsprogrammer i Tyskland, Afrikansk Svinepest, konsolidering i alle led af værdikæden præger markedet. Men hvad betyder det for dansk griseproduktion og for dine eksportmuligheder? Få den seneste status fra to skarpe markedsaktører.

Jens Kongensholm
Administrerende direktør, SPF-Danmark
Markus Fiebelkorn
Markedsanalytiker, Danske Svineproducenter

16. Optimering af slagtegriseproduktionen – sådan gør jeg

Topresultater kommer ikke af sig selv. Lyder over 1.200 g dagligt tilvækst, 2,25 FEsv/kg tilvækst og under 1,5 procent døde, som resultater du gerne vil lave, så kom og hør, hvordan Georg har sat sin produktion i system, og opnår gode produktionsresultater år efter år.

Georg Blem Hybschmann
Griseproducent, Kolding
Per Knudsen
Konsulent, Danish Crown

17. Ned med antibiotikaforbruget - men hvordan?

Hvordan holder du grisene sunde, når antibiotikaforbruget skal ned? Få overblik over de sygdomme, der oftest kræver behandling og konkrete bud på, hvordan du i stedet kan styrke forebyggelsen. Du møder også en producent, der har knækket koden; høj produktivitet med lavt antibiotikaforbrug.

Cecilia Vanggaard
Produktionsleder, Store Bouet
Christian Christoffersen
Dyrlæge, Porcus

18. Godt i gang med løsgående søer i farestalden

De to griseproducenter Jonna og Peter har skiftet kassestierne ud med løsgående diegivende søer. Du får deres ærlige erfaringer med alt fra pattegriseoverlevelse til so-adfærd og ikke mindst de udfordringer, der fulgte med omstillingen. Hør også, hvad der skal til for at få løsdrift til at fungere i praksis.

Peter Jacobsen
Griseproducent, Store Købeskov
Jonna Lynge Andersen
Griseproducent, Bonnesig

19. Flade foderkurver og toptunet yver

Flade foderkurver til drægtige søer er et varmt emne i både forsøg og praksis. Få indblik i, hvordan de påvirker søer med forskelligt huld – og hvornår de virker bedst. Du hører om både fordele og begrænsninger og får råd til, hvordan foderstrategien kan understøtte god faring, høj pattegriseoverlevelse og et toptunet yver.

Thomas Sønderby Bruun
Chefkonsulent, SEGES Innovation
Portrætbillede

Gentages #38

Sådan tilmelder du dig

Vælg ét indlæg i hvert tidsrum. Du kan med fordel notere indlæggets nummer. Når du klikker dig videre til tilmelding, skal du nemlig udvælge dit ønskede program

Download programoversigten

Du kan hente programmet i en print-venlig udgave.