Kongresprogram

Se nærmere på de 65 indlæg på årets grisekongres. 

1. Detox din hjerne

Madmyter, pseudovidenskab og regulær bullshit fylder alt for meget i sundhedsdebatten. Derfor er det tid til en detox, der udrenser dit sind for usandheder om kød og erstatter dem med brugbare fakta. Indlægget punkterer både “anti-kød-myter” og “pro-kød-myter”, så der både manes til besindighed omkring kød og kræft, men også gør det klart, at det faktisk er muligt at blive mæt uden kød.

Morten Elsøe
Direktør og selvstændig formidler, MadroInstituttet

2. Digital opgavestyring har givet en bedre hverdag

Hos Torben kan alle medarbejdere tilgå “dagens opgaver” på mobilen, hvilket har givet en lettere hverdag. De har optaget små film, som ligger sammen med opgaven, så ingen behøver at tvivle. Enkelte klik på telefonen frembringer listen, og endnu ét afkrydser opgaven uden forklaringer og sprogforviklinger. Kom og lad dig inspirere.

Torben Svane
Griseproducent, Nibe

Pernille Sloth Christensen
Svine- og ledelsesrådgiver, SvineXperten

3. Markedet for afsætning af grisekød

Produktionen af grisekød er faldende i Danmark og EU. Samtidig falder kødforbruget i EU, mens plantebaseret kød vinder indpas. I Asien vokser middelklassen, hvilket gør, at kødforbruget i denne del af verden og globalt set er stigende. Indlægget vil give indblik i, hvordan markedet for afsætningen af grisekød i Danmark, EU og globalt vil udvikle sig og hvilke forhold, der påvirker afsætningen.

Jais Valeur
CEO, Danish Crown

4. Nye farestier – flere muligheder

Griseproducenterne Robert og Peter bygger begge nye farestier til løsgående  diegivende søer. Farestierne er ikke ens, men fælles for bedrifterne er, at stierne skal være taget i brug i 2024. Hør baggrunden for deres valg – og hvilke forventninger de har til både stier og fremtiden. Deres planer suppleres med faglige vurderinger, arbejdsforhold og økonomi ved forskellige stistørrelser og indretninger.

Robert Lynge Andersen
Griseproducent, Bonnesig
Peter Jacobsen
Griseproducent, St. Købeskov

5. Biogas og leverandøraftaler

Biogas indgår som en del af den grønne omstilling, og det er fordelagtigt at aflevere gyllen til biogas enten som leverandør eller som medejer af biogasanlægget. Hvilke overvejelser og aspekter er det klogt at gøre sig i forbindelse med leverance til et biogasanlæg eller som medejer? I indlægget vil du  høre sagen fra henholdsvis biogasanlæggets og landmandens stol.

Anders Andersen
Udviklingschef, Spiras
Karl Jørgen Nielsen
Projektleder, PlanEnergi

6. Hoof care - the foundation for a long sow life

Hoof care is crucial to ensure optimal longevity in sows. What goes wrong when hoof abscesses develop? The hoof may be damaged by infection without visible external signs. It is important to identify and treat the sows early, but what should you look for? Nikolaj will present experiences with prevention and treatment of hoof injuries.

Nikolaj Stidsen
Pig Advisor, Velas
Hanne Bak
Specialist, SEGES Innovation