Kongresprogram

Se nærmere på de 65 indlæg på årets grisekongres. 
Eller få et hurtigt overblik i programoversigten

32. Hvordan påvirker CO2-afgiften min griseproduktion

I 2030 introduceres en CO2-afgift i landbruget. I Indlægget præsenteres principper og konsekvens af den grønne skattereform og mulig konsekvens for griseproduktionen. Samtidig præsenteres de virkemidler, der kan bidrage til at reducere afgiften i eksisterende stalde og hvilke der kræver nybyggeri for at kunne implementeres.
Bent Ib Hansen
Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris
Pia Brandt
Seniorkonsulent, SEGES Innovation 

33. Sundt foder giver sunde grise

Foderladen kan sammenlignes med et køkken, hvor hygiejnen skal være i top, så sundt foder kan sammensættes ud fra de forskellige råvarer. Vi skal på rundtur i foderladen sammen med en erfaren rådgiver. Her skal vi se på hjælpemidler til god hygiejne og udpege de vigtigste fokusområder indenfor rensning, formaling, kvalitet og blanding af foderet. Der sættes også fokus de vigtigste punkter ved tildeling af både tør- og vådfoder.

Kim Kofoed
Grise- og foderrådgiver, VKST

34. Ejnars kamp

Hvad der startede som en helt almindelig arbejdsdag i marts 2019, ender katastrofalt for Ejnar Thomsen, da han vil lukke gylle ud, som så mange gange før. Ejnar overlever efter 7 uger i kunstig koma, men hans liv er forandret for altid. Hør Ejnars historie om, hvad der skete og hans kamp tilbage til livet. Bliv klogere på, hvorfor gylleulykker er så farlige, og hvad du kan gøre for at undgå dem.

Ejnar og Inger Thomsen
Tidligere griseproducenter, Bakkegården
Per Jørgensen
Arbejdsmiljøkonsulent, SEGES Innovation

35. Kødets fortræffeligheder

Der er mange grunde til, at vi er så glade for kød! Det smager godt, det dufter godt, og det bidrager med tekstur, kokumi og umami til måltiderne. Desuden får vi mange næringsstoffer fra det animalske, ligesom kød er med til at øge optagelsen af næringsstoffer fra grøntsager. Få indsigt i kødets fortræffeligheder som element i vores måltider og som ingrediens i sunde liv.

Puk Maia Holm-Søndergaard
Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer
Portræt af Puk Maia Holm Sondergaard

36. Management i verdensklasse

Hør, hvordan Nylund opnår topresultater med over 42 fravænnede grise pr. årsso, en egenfravænning på 15 grise pr. kuld, kombineret med en fravænningsvægt på 7 kg og en daglig tilvækst på 550 gram i klimastalden. Deres resultater skyldes enkle, men effektive rutiner uden dyre løsninger. Få indblik i deres daglige rutiner og konkrete råd til at øge effektiviteten i din egen produktion. Bliv inspireret af deres sunde landmandskab, og nå dit mål på din egen måde.

Oleksandr Matsiuchenko
Fodermester farestald, Nylund
Ninna Nielsen
Afdelingsleder farestald, Nylund

Pavlo Sunhurov 
Afdelingsleder løbe/drægtighedsstald, Nylund
Stina Brødbæk Sørensen
Rådgiver, SvineRådgivningen

37. Infektioner efter fravænning

Hvilke infektioner er de mest hyppige, der påvises ved indsendelse til laboratoriet i perioden efter fravænning, og hvad kan du gøre ved dem? I dette indlæg vil fokus være på fravænningsdiarré, andre former for diarré, streptokokker og luftvejsinfektioner. Hvornår kan du med fordel bruge vacciner og/eller autovacciner, og hvilken effekt kan du forvente?

Pia Heiselberg
Dyrlæge, Hyovet

Charlotte Mark Salomonsen
Dyrlæge, Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris

38. African Swine Fever in Europe

African Swine Fever is still present in Europe. Last year there was an outbreak of ASF in Swedish wild boars. Learn how the Swedish authorities contained the outbreak. Get the current overview and hear about the precautions we have in place in Denmark.

Karin Olofsson-Sannö
Associate State Veterinarian,Swedish Veterinary Agency
Jens Munk Ebbesen
Veterinary Director, Danish Agriculture & Food Council